Nieuwe Blankenburgverbinding: Einde aan Fileleed Rond Rotterdam in Zicht



Rotterdamse weggebruikers, opgelet!

Eindelijk Goed Nieuws voor Weggebruikers

Er is eindelijk goed nieuws voor iedereen die dagelijks vastzit in de files rond de stad. De gloednieuwe Blankenburgverbinding, die Rozenburg met Vlaardingen verbindt, opent binnenkort haar deuren. Vanaf zaterdagochtend 7 december kun je voor het eerst over de A24 rijden.

De Laatste Loodjes

Het heeft even geduurd, maar nu is het bijna zover. Tot begin december wordt er nog flink doorgewerkt aan de laatste onderdelen, zoals de aansluiting op de A15 bij knooppunt Rozenburg en de afronding van de technische systemen.

Verlichting van de Drukte

De Blankenburgverbinding is ontworpen om de drukte in de regio te verlichten. Vooral de Beneluxtunnel, die nu vaak vol staat met (vracht)verkeer, zal veel minder belast worden. Dit betekent een soepeler doorstroom en minder fileleed voor iedereen.

Voor de Nieuwsgierigen

Voor de nieuwsgierige zielen onder ons: deze herfst krijg je de kans om alvast een kijkje te nemen. Rijkswaterstaat zal binnenkort een datum bekendmaken voor een feestelijk evenement. Dit omvat een hardloopwedstrijd en de unieke mogelijkheid om door de tunnel te wandelen.

Tour de France Femmes

Een bijzonder detail is dat de allereerste gebruikers van de nieuwe weg de deelnemers van de Tour de France Femmes zullen zijn. Op 12 augustus zal de eerste etappe van deze prestigieuze wielerwedstrijd over de Blankenburgverbinding voeren.

Tol Tarieven

Let op, er zijn wel kosten verbonden aan het gebruik van de A24. Voor motorvoertuigen tot 3.500 kg, zoals de meeste auto's en motoren, geldt een tarief van 1,51 euro. Zwaardere voertuigen zoals vrachtwagens en bussen betalen 9,13 euro per enkele rit. Aanhangers en caravans kunnen gratis mee. Deze tarieven zijn van toepassing voor het eerste jaar na de opening en kunnen jaarlijks worden aangepast.

Noteer 7 December

Kortom, markeer 7 december in je agenda en bereid je voor op een betere rijervaring in de regio dankzij de nieuwe Blankenburgverbinding.