Voormelden



In rap tempo blijven de technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen. 

Zo ook in de verschillende havens van Europa. Terminals moeten efficiënt met ruimte en tijd omgaan. Containers moeten snel en veilig worden afgehandeld.

Erniesoft volgt deze ontwikkelingen op de voet en speelt daar graag op in wanneer de situatie zich daarvoor leent. Zo is e-Lips, in de nieuwste versie, uitgerust met een nieuwe connectiviteit tussen vervoerders en terminals in de haven van Hamburg. Dit is goed nieuws voor vervoerders. Voor e-Lips gebruikers wordt afhalen en brengen van containers in Hamburg een stuk eenvoudiger.

Voormelden bij Terminals in de haven van Hamburg

Vanaf nu kunnen e-Lips gebruikers containers voormelden bij diverse zee terminals in de haven van Hamburg. Vanuit het vertrouwde planscherm kunnen op de bekende manier containers voorgemeld worden. Ook de retour informatie wordt automatisch verwerkt en getoond aan de gebruiker op de bekende manier. Voor planners en ondersteunend personeel wordt communicatie met terminals in Hamburg eenvoudig. Daar bovenop komt nog de automatische overdracht van TP nummer naar de boordcomputer van de chauffeur. Ook voor dit stuk communicatie hoeft de planner niet veel moeite meer te doen.

Haven van Rotterdam - Portbase

Binnenkort wordt het voormelden van sommige containers belast in Rotterdam. Portbase heeft hierover reeds gecommuniceerd richting alle aangesloten vervoerders. Om extra kosten te voorkomen hebben we in e-Lips samen met Portbase een nieuwe feature ontwikkeld. Het wordt mogelijk om vanuit e-Lips status verzoeken te sturen naar Portbase. Zo kan gecontroleerd worden of alles in orde is voor het afhalen of brengen van container. Voormeldingen worden naar Portbase verzonden wanneer alle gegevens in orde zijn. Dan wordt de containerbezoek geboekt met een tijdslot. Op dit moment vraagt Portbase voor aanvraag status verzoek geen extra vergoeding. Aanpassingen die Erniesoft heeft gedaan zullen ook niet doorbelast worden aan de gebruikers. 

Haven van Antwerpen - DPW World

Ook in de haven van Antwerpen is er beweging waar te nemen op technologische vlak. DP World heeft zijn communicatie protocol aangescherpt. Zo is communiceren met DPW World nu een stuk veiliger. Het huidige systeem in e-Lips is hiervoor niet geschikt. Daarom hebben wij de interface module aangepast voor het nieuwe protocol. Gebruikers kunnen ook in de toekomst zonder moeite containers blijven voormelden bij DP World.