HM Group optimaliseert zijn bedrijfsprocessen en verhoogt rendement met de oplossingen van e-Lips TMS van Erniesoft



HM Group optimaliseert zijn bedrijfsprocessen en verhoogt  rendement met de oplossingen van e-Lips TMS van Erniesoft.

HM Group

HM Group is een sucessvolle samensmelting van diverse logistieke bedrijven waaronder Hooymeijer en VVT Europa. Alle diensten vanaf terminal tot achterland op het gebied van transport, opslag en haven zijn verenigd in HM Group.


Digitalisering

HM Group is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de transportactiviteiten efficiënter te maken. Een belangrijke bijdrage daarin levert de oplossingen van e-Lips Transport Management Systeem van Erniesoft.


Manager Vera Schelling over digitalisering met e-Lips TMS: “Het optimaliseert onze bedrijfsprocessen waardoor we rendement verhogen. En leveren wat onze klant verwacht.”


Automatiseren wordt binnen transportwereld steeds belangrijker. e-Lips TMS biedt de mogelijkheid om alle administratieve en logistieke processen bij het transport te automatiseren: automatische meldingen en kennisgevingen kunnen klantenservice verbeteren, bedrijven besparen tijd en geld en de kans op fouten wordt zeer klein.
In het tijdperk van connected commerce verwachten opdrachtgevers meldingen over hun opdrachten. Met e-Lips TMS stroomt informatie naadloos naar al uw opdrachtgevers, terwijl de TMS functies geautomatiseerd zijn.

 

Automatiseren met e-Lips TMS


"Het gebruik van de contracten module in e-Lips TMS is zeer waardevol", aldus Vera schelling.


Transportbedrijven maken tariefafspraken voor transportopdrachten. In e-Lips TMS kunt u deze tariefafspraken vastleggen. De transportkosten van de gereden ritten worden met 1 druk op de knop getarifeerd en indien gewenst gefactureerd naar de klant. De meest ingewikkelde tariefafspraken die u heeft gemaakt met uw klanten kunnen vastgelegd worden. Denk hierbij ook aan de extra toeslagen, tolwegen of extra handelingen tijdens een rit.
Ook is de PTV xServer kaart geïntegreerd in e-Lips TMS. U kunt in e-Lips TMS met behulp van xServer kaart routes plannen en daarmee rijtijden, afstanden en kosten berekenen in e-Lips TMS. U kunt in het contracten module kiezen voor berekenen van kosten d.m.v. staffels. Afstanden worden dan berekend met de xServer kaart en indien aanwezig ook de maut- en tolkosten.
Het berekenen van de kosten en opbrengsten van een rit gebeurt met 1 klik. Uw bespaart tijd, voorkomt fouten en versnelt uw administratieve werkzaamheden.

Bij HM Group zijn er automatische taken ingesteld, denk hierbij aan ontbrekende cmr opvragen en automatisch factureren naar de opdrachtgevers.
Met e-Lips Transport Management Systeem is het mogelijk om de contracten die gemaakt zijn in e-Lips TMS schematisch op vooraf ingestelde tijden automatisch uit te laten voeren. De gereden ritten worden automatisch van een tarief voorzien en gefactureerd naar de klant, inclusief de bijlagen zoals de CMR.
Er wordt op het planscherm getoond of een opdracht wel of geen CMR heeft. Het is ook mogelijk om in te stellen dat een opdracht zonder een CMR niet getarifeerd en gefactureerd wordt.

De factuurverwerkingsproces is bij HM Group geheel geautomatiseerd. Bij HM Group worden de ritten automatisch getarifeerd en de facturen automatisch naar de opdrachtgevers gemaild aan de hand van vooraf ingestelde triggers.

Bij HM Group wordt er ook automatisch e-mails verzonden naar de opdrachtgevers. In e-Lips TMS worden de automatische taken één keer ingesteld en het e-mailprogramma vervolgens automatisch aan de hand van triggers de juiste e-mail naar de juiste personen verstuurt. Automatisch e-mail versturen heeft ontzettend veel toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan automatisch een e-mail laten verzenden wanneer het containernummer bekend is of bij een vertraging. Al deze informatie kan direct worden gedeeld met de relaties van HM Group waardoor er een consistente performance geleverd wordt. De planners hoeven niet iedere keer handmatig e-mails te versturen.

Met de automatische functies die beschikbaar zijn in e-Lips TMS optimaliseert HM Group zijn bedrijfsprocessen. 


Boordcomputer app eMobits

HM group maakt gebruik van Boordcomputer app eMobits van Erniesoft.

Boordcomputer app Emobits  biedt gebruikers de mogelijkheid om op een simpele, slimme en snelle manier de chauffeurs aan te sturen en te volgen op een landkaart.


Manager Vera Schelling: “Voordelen van eMobits app zijn terugkoppeling van boordcomputer tijden in e-lips TMS waardoor nacalculatorische resultaten moeten kunnen worden weergegeven. Verder heb je direct terugkoppeling van container, zegelnummers en CMR’s in je systeem zonder handelingen van de planner. Niet alleen van eigen chauffeurs maar ook van charters die met de app werken. Al deze informatie kan direct worden gedeeld met onze relaties waardoor we een consistente performance leveren en betrouwbare partner kunnen zijn.”


 

EDI Klantkoppeling

HM group heeft een EDI klantkoppeling met Softpak.


Vera Schelling over de Klantkoppeling met Softpak:”Het is een order koppeling via shared folder in onze omgeving en brengt efficiëntie met betrekking tot order invoer en minimaliseert fouten in het invoer proces.”


Erniesoft biedt diverse mogelijkheden om externe software te koppelen met e-Lips TMS.
Transportbedrijven hebben aan alle kanten tijdwinst door het gebruik maken van koppelingen. Met verschillende koppelingen richt Erniesoft zich op efficiëntie, gemak en tijdbesparing toe aan verschillende logistieke processen. 
Erniesoft heeft inmiddels al meer dan 100 koppelingen met verschillende bedrijven.

 

Samenwerking Erniesoft & HM Group


“Hooymeijer Container Transport is gespecialiseerd in container vervoer over de weg en we waren op zoek naar een TMS systeem gespecialiseerd in zee container planning. HM Group heeft de keuze voor e-Lips TMS van Erniesoft gemaakt. Sinds 2019 werkt HM group met e-Lips TMS. e-Lips TMS heeft Hooymeijer Container Transport een plan systeem gespecialiseerd in plannen van zee containers en optimalisatie in administratieve processen opgeleverd”, aldus Vera schelling, Manager Container Transport C.I. & IT bij HM Group.




 


“De samenwerking met Erniesoft ervaren wij als erg prettig, zeer efficiënt en professioneel. Er wordt meegedacht.”
HM Group beveelt e-Lips TMS aan zijn eigen relaties. Een van de grote voordelen vindt Vera Schelling:

”Erniesoft blijft ontwikkelen waardoor we als bedrijf kunnen anticiperen op ontwikkelingen in de markt passend bij onze strategie.”