Erniesoft als eerste TMS-leverancier in verbinding met de Vertrouwensketen van Portbase voor MCA Road!



Een mijlpaal is bereikt - Erniesoft heeft de eerste transportbedrijven Live gebracht met de nieuwe koppeling tussen e-Lips TMS en de Vertrouwensketen van Portbase voor de service MCA Road. 

Deze innovatieve verbinding belooft niet alleen de efficiëntie te verbeteren, maar ook de veiligheid van havenlogistiek op een geheel nieuw niveau te tillen. Wij zijn zeer trots met dit succes, e-Lips TMS gebruikers kunnen zonder handmatige acties eenvoudig en efficiënt deelnemen aan de Vertrouwensketen die binnenkort verplicht wordt. De informatie-uitwisseling voor voormelden van containers met de vereiste Portbase-services gaan automatisch via e-Lips TMS🚀

Wat is de Vertrouwensketen: Veiligheid en Efficiëntie in Één

De Vertrouwensketen is een initiatief van overheid en bedrijfsleven, wat een nieuw en veiliger container voormeld proces omvat. Voordeel is dat alleen bekende en geautoriseerde bedrijven deel kunnen nemen aan het logistieke proces van een import container, en de frauduleuze pincode hiermee verdwijnt. Deze gesloten vrijstellings- en ophaalprocedure bevordert niet alleen de efficiëntie van het importproces van containers, maar verheft ook de beveiliging van de Nederlandse haven naar nieuwe hoogten.

Implementatie van de Vertrouwensketen

Als vervoerder wordt u door uw opdrachtgever genomineerd, wat u het exclusieve recht geeft om de container voor te melden en af te halen. Door de nominatie van uw opdrachtgever, wordt automatisch een statusaanvraag voor u klaargezet in Melding Container Achterland (MCA), welke u kunt opwaarderen tot een voormelding zoals u gewend bent.

Elke schakel in de logistieke keten speelt een cruciale rol door de volgende schakel te machtigen of te nomineren. Hierdoor kunnen enkel geautoriseerde partijen handelingen uitvoeren en vertrouwelijke gegevens inzien.

Erniesoft e-Lips TMS: Naadloze Integratie met de Vertrouwensketen

Met een naadloze integratie tussen e-Lips TMS en de Vertrouwensketen kunnen de eerste transportbedrijven deelnemen aan de Vertrouwensketen. De nieuwe functionaliteiten zijn aan de nieuwe API koppeling toegevoegd. De nieuwe functies maakt hergebruik van gegevens in de voormelding mogelijk. Ook kan de vervoerder via de API het recht voor het ophalen van een container doorgeven aan een andere transporteur.

De implementatie van de Vertrouwensketen in e-Lips TMS is in januari begonnen bij de eerste transportbedrijven die e-Lips TMS gebruiken en wordt verwacht in het eerste kwartaal verder te worden geïmplementeerd bij de rest van e-Lips TMS gebruikers. Momenteel is de Vertrouwensketen verplicht voor containers uit Latijns-Amerika, er wordt voorspeld dat in de loop van 2024 meer containers onderhevig zullen zijn aan de Vertrouwensketen. Een indrukwekkende lijst van rederijen, heeft zich aangesloten, waardoor de Vertrouwensketen snel de nieuwe norm wordt in de Rotterdamse haven. e-Lips TMS is een van de eerste softwareleverancier die samen met Portbase deze koppeling tot stand heeft gebracht. Onze TMS gebruikers zullen dus profiteren om voorop te lopen bij de overschakeling naar de Vertrouwensketen.

Willen jullie meer informatie over de nieuwe koppeling met de Vertrouwensketen voor MCA Road. Neem dan contact met ons op via:
support@erniesoft.nl
- +31 10 795 1831