Chauffeurs gaan digitaal

eMobits APP is de verlengstuk van e-Lips TMS


Chauffeurs gaan digitaal

"Ook chauffeurs moeten wennen aan het nieuwe werken"

 

Wat is digitaal werken?

Chauffeurs ontvangen taken op een smartphone of tablet in een app. Ze kunnen lezen wat ze moeten doen en waar naar toe ze moeten gaan. Eventueel is het mogelijk dat ze vanuit de app kunnen navigeren naar plaats van bestemming.

De ouderwetse transport opdracht verdwijnt helemaal, ook het bellen naar chauffeurs verdwijnt.

Waarom gebruiken we het?

Om snel met elkaar te communiceren. Beschikken over real-time  informatie is de voornaamste reden waarom je digitaal zou willen werken. Daarnaast voorkom je fouten zoals mis communicatie (ik bedoelde, ik verstond …). En digitaal werken bespaart heel veel tijd en daarmee gepaard ook geld. Planner hoeven niet te bellen naar chauffeurs om informatie te verstrekken (waar heen gaan, hoelaat vertrekken, tar code etc.) of te ontvangen (Containernummer, zegelnummer, gewicht etc.) .

 

Hoe gebruiken we het?

eMobits app wordt door Erniesoft geleverd en kan moeiteloos gekoppeld worden aan e-Lips TMS. Als u in e-Lips een rit heeft toegewezen aan een voertuig en/of chauffeur dan kunt u de rit uploaden met 1 muis klik op de app van de betreffende chauffeur. Als de opdracht verandert of u heeft additionele informatie ontvangen. Dan voert u deze in binnen e-Lips en gaat u de rit nogmaals uploaden op de app.

De chauffeur doet middels simpele scherm instructies de opdrachten afwerken en voedt daarmee e-Lips van waarde volle informatie. Aan het einde van de taak moet de chauffeur een vragenpad afwerken. Deze vragenpad wordt in samenspraak met u opgesteld. Voor elk type opdracht wordt een aparte vragenpad gemaakt, zodat we chauffeurs niet meer vragen dan nodig is.