Door het gebruik van het systeem van Erniesoft kunnen wij ons tijd besteden aan belangrijke zaken binnen het bedrijf.

Braanker Trucking geeft aan veel rust te ervaren op de planningafdeling. De planners waren veel bezig met handmatige verrichtingen en weinig met plannen. Dankzij het planning systeem van Erniesoft kunnen de planners van Braanker Trucking zich beter concentreren op het vak plannen.

 

De overstap naar e-Lips Transport Management Systeem (TMS) van Erniesoft

Braanker Trucking onderdeel van Braanker Logistics is in 2021 overgestapt naar het transport management syteem e-Lips van Erniesoft. Het bedrijf wilde maximale efficiëntie behalen door middel van een transport planning systeem die op alle vlakken compleet is voor het afhandelen van container transport.
Container transportbedrijven moeten voldoen aan verschillende normen, zoals een goede planning, op de juiste manier voormelden en verschillende rapportages uitbrengen naar de opdrachtgevers. De bestaande tools die gebruikt werden volstonden niet om op een efficiënte manier te plannen. Braanker Trucking had de behoefte aan een modern planning systeem.

 

Keuze voor een modern TMS met uitbreidingsmogelijkheden

De reden waarom we uiteindelijk voor e-Lips TMS van Erniesoft hebben gekozen, is omdat het planning systeem van Erniesoft een modern systeem is met veel verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor kon Braanker Trucking meer efficiënte behalen vergeleken met andere systemen.

Braanker Trucking ervaart veel voordelen van e-Lips TMS van Erniesoft.

Belangrijke voordelen die opgenoemd worden zijn: ‘Gebruiksgemak, kundige support, automatisering voordelen, modulair op te bouwen systeem.’ ‘Wij hebben met het systeem van Erniesoft beter financieel inzicht.’
Braanker Trucking geeft aan veel rust te ervaren op de planningafdeling. De planners waren veel bezig met handmatige verrichtingen en weinig met plannen. Dankzij het planning systeem van Erniesoft kunnen de planners van Braanker Trucking zich beter concentreren op het vak plannen.
Door het gebruik van het systeem van Erniesoft worden er minder fouten gemaakt, dit resulteert zich op minder telefoontjes, omdat er bijvoorbeeld niet juist was voorgemeld.


‘Door het gebruik van het systeem van Erniesoft kunnen wij ons tijd besteden aan belangrijke zaken binnen het bedrijf.’

e-Lips Transport Management Systeem van Erniesoft is modulair opgebouwd.

Dit geeft Braanker Trucking veel flexibiliteit. Transportbedrijven investeren alleen voor de modules die ook écht gebruikt gaan worden! e-Lips TMS bestaat uit veel verschillende Modules. 
‘Braanker Trucking gebruikt onder andere de financiële contracten, offerte module en de diesel module. De modules zijn erg gebruiksvriendelijk en met name de offerte module vindt Ron van Steenis helemaal geweldig. 'Offertes worden met groot gemak gemaakt en de verschillende kosten worden netjes onder elkaar vermeld op de offerte.'

Automatiseren met e-Lips TMS

Braanker Trucking heeft een koppeling met boekhoudpakket Exact Globe en Exact Synergy. Door middel van de koppeling worden de facturen automatisch geëxporteerd naar het boekhoudpakket.

Bij Braanker Trucking is er ook een automatische taak ingesteld voor het sturen van automatische meldingen naar de klant van de container gegevens. Dit is een automatische taak die ingesteld is volgens de wens van Braanker Trucking, zodra de containergegevens bekend zijn krijgt de opdrachtgever automatisch een mail over de container gegevens.

Communiceren met e-Lips TMS

Een uitgebreide rapportage optie die aanwezig is binnen e-Lips TMS vond Braanker Trucking van groot belang. Eén van de belangrijkste functie van een TMS is om communicatie adequate en eenduidig uit te voeren. Hiervoor is er in e-Lips TMS verschillende mogelijkheden. Je kan brieven en formulieren per e-mail sturen, per sms, in Whatsapp berichten. Je kunt communicatie ook gebruiken om rapportages over uw bedrijfsvoering te ontvangen.
Met e-Lips Transport Management Systeem is het ook mogelijk om de communicatie volledig te automatiseren. Het is mogelijk om schematisch op vooraf ingestelde tijden automatisch mails te versturen, zonder tussenkomst van personeel. Als voorbeeld kunnen de CMR’s die als bijlage binnenkomen direct als e-mail verzonden worden naar de opdrachtgever. Naast het automatisch verzenden van CMR’s, is de TMS van Erniesoft flexibel genoeg om verschillende automatische taken gericht naar de wens van de gebruiker in te stellen.

Voormelden vanuit e-Lips TMS 

Voor een container transportbedrijf is het voormelden van containers bij verschillende terminals erg belangrijk. Braanker Trucking is erg blij met de voomeldmodules die beschikbaar zijn in e-Lips TMS. Vanuit e-Lips TMS kunt u containers voormelden bij Portbase, DP World, PSA en Dakosy. Vanuit de planschermen boekt u eenvoudig een timeslot en meldt u één of meerdere containers aan bij de betreffende terminal. Uw TAR/TAS code en timeslot worden automatisch opgehaald, verwerkt en getoond op het planscherm. Eventueel worden deze gegevens automatisch doorgestuurd naar de chauffeur.

 

De samenwerking tussen Braanker Trucking en Erniesoft

Ron van Steenis is erg te spreken over de samenwerking met Erniesoft.‘Ik zou e-Lips TMS zeker aanbevelen aan andere transportbedrijven. De samenwerking met Erniesoft verloopt erg goed. Zeker erg leerzaam zijn de workshops, zoals e-Lips Community.’

 

Over Braanker Trucking

Braanker Trucking is een gezonde en moderne logistieke dienstverlener, met een wereldwijde expertise van alle denkbare vervoersmodaliteiten en logistieke mogelijkheden. Door het aanbieden van efficiënte, effectieve en concurrerende logistieke oplossingen én door constant de hoogste kwaliteit en service aan te leveren slaagt Braanker Trucking erin om de marktpositie voortdurend te verstevigen en uit te breiden.

 

Willen jullie ook samen voorop lopen met 𝐞-𝐋𝐢𝐩𝐬 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐌𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐒𝐲𝐬𝐭𝐞𝐞𝐦 𝐯𝐚𝐧 𝐄𝐫𝐧𝐢𝐞𝐬𝐨𝐟𝐭. Neem dan contact met ons op via:
info@erniesoft.nl
- +31 10 795 1831
U kunt ook veel informatie vinden op onze website www.erniesoft.nl.