Samenwerking tussen Erniesoft en BigMile voor Efficiëntere CO2-Rapportages



In een tijd waarin duurzaamheid een steeds prominentere rol speelt in de logistieke sector, is het essentieel voor transportbedrijven om nauwkeurig inzicht te krijgen in hun CO2-uitstoot.

Samenwerking

Erniesoft, een vooraanstaande leverancier van transport management systeem (TMS), heeft daarom de handen ineengeslagen met BigMile, een specialist op het gebied van CO2-analyse, om transportbedrijven te helpen bij het efficiënt rapporteren van hun CO2-voetafdruk.

CO2-rapportage

Bedrijven, ongeacht of ze zelf rapportageplichtig zijn of dat hun klanten dergelijke rapportages vereisen, worden steeds meer geconfronteerd met de uitdaging om hun ecologische voetafdruk te meten en te beheren.
Om transportbedrijven te voorzien van de benodigde tools voor nauwkeurige CO2-rapportage, heeft Erniesoft een oplossing geïntegreerd in e-Lips TMS. Door middel van een naadloze exportfunctie kunnen gebruikers nu eenvoudig ritgegevens uit het TMS exporteren naar een bestand.

Deze geïntegreerde aanpak biedt transportbedrijven een efficiënte manier om de benodigde gegevens te verzamelen voor ISO-geverifieerde calculaties. Hierdoor kunnen ze snel en accuraat CO2-rapportages genereren, wat essentieel is voor het voldoen aan regelgeving en het nemen van proactieve stappen richting CO2-reductie.

CO2-reductie

De samenwerking tussen Erniesoft en BigMile markeert een belangrijke stap in de richting van duurzamere logistiek. Door transportbedrijven te voorzien van geavanceerde tools voor CO2-analyse, streven beide partijen ernaar om de drempel voor CO2-rapportage te verlagen en de weg vrij te maken voor verdere CO2-reductie-initiatieven binnen de sector.